CP3.0 error ASCII code


#1

Hi, I receive the following error when starting an image processing:

“error when processing NamesAndTypes: ASCII codec can’t decode byte 0xc3 in position 10, ordinal not in range (128)”

How could I fix it?

Thanks!


#2

Hi,

In the path of your input folders/subfolders, is there any special character that’s not in English alphabets? If so , can you test relocating the images into something like “C:\Input_images” and try again?

Bests.


#3

Hi thanks for your suggestion, but it did’n work!


#4

If your general user’s folder, or the CP installation folder or CP default output folder might include such letter, would you mind checking them.
Related discussion


#5

Hi, nothing of above, I use english letters in user’s folder, CP installation and output’s. Do you have other suggestions?
I could try to downgrade to CP 2, as it was working


#6

Hm,

Would you mind sharing with us your example pipeline and the image so we can make a thorough investigation?

You can also compress them and send through a confidential message.

Thanks!


#7

Hi Minh,

Yes, my pipeline is very simple. I just added IdentyPrimaryObject module (leaving all defaut parameters, except selecting the image name to be processed) and I selected the image to analyzed, see the attached one.

Here the error that I get:


#8

Hi,

I can’t seem to reproduce the issue

55 PM

Can you please try to test on another windows system?
Or can you please try to uninstall the current CellProfiler and re-install in a new path. for example C:\CellProfiler.

Bests.


#9

Hi Minh,

I tried with no results. I downgraded to CP 2.2 that worked for me!

Thanks for all your suggestions and efforts!
Alex